Mikä Uusi puolue?

Uusi puolue -sivusto on epävirallisen työryhmän perustama hanke, jonka tarkoituksena on ajaa radikaalia avoimuutta Vihreän puolueen sisällä. Tavoitteemme on tehdä Vihreistä ensimmäinen radikaalista avoin Puolue.

Radikaalilla avoimuudella tarkoitetaan kaiken toiminnan ja tiedon  lähtökohtaista avoimuutta, helppoa löydettävyyttä sekä mahdollisuuksien mukaan muokattavuutta.

Tarvitsemme tässä hankkeessa apuasi: kommentteja, keskustelua ja linkittämistä. Uusi puolue -työryhmä toimii itse radikaalisti avoimesti: kaikki on oletusarvoisesti avointa.

Mainokset

4 kommenttia Add your own

 • 1. Kirsi Hietala  |  huhtikuu 2, 2011 10:12 am

  Tätä suuntaa on kaivattu. Selkeät, yksinkertaiset pelisäännöt ja ryhtiä päätöksentekoon. Ei janoamista hallintovaltaan, vaan niiden asioiden ajamista, joihin äänestäjät ovat äänensä antaneet.

  Vastaus
 • 2. Henri Tuhola  |  huhtikuu 19, 2011 2:45 pm

  Piraattipuolueessa on noi sun manifestisi kohdat jo toteutettu.

  Vastaus
 • 3. hexii  |  huhtikuu 19, 2011 8:19 pm

  Henri: Piraattien etu on se, että ne ovat uusi voima. Silloin voi luoda kaiken tyhjästä. Kuitenkaan piraateilla ei ole käytännössä yhtään luottamushenkilöitä missään. Tämän vuoksi vertailukelpoisuus ei taida olla ihan täydellistä. Samoin epäilen, että piraateissa auttaa järjestön ihmisten vahva teknologiapainotus. Välillä tuntuu, että ratkaisut, jotka ovat piraateissa mahdollisia olisivat vanhempien ihmisiä sisältävissä puolueissa mahdottomia. Esimerkiksi teillä on kai vieläkin IRC-kokouksia? IRC:n käyttö on tavalliselle ihmiselle hämmentävän vaikeaa näin nörtin näkökulmasta.

  Tarkoituksemme on tehdä muutaman kymmenen vuoden ikäisestä puolueesta uusi puolue. Se on ponnistuksena tärkeä ja toivotaan, ettei tästä tule pissimiskilpailua eri hyvisten kanssa vaan ihan oikeasti projekti, jota voi levittää.

  Itse uskon, että Suomen saaminen takaisin raiteille vaatii ponnistelua puolueiden sisällä – muidenkin kuin Vihreiden. Eli olisi kiva kuulla, mikä piraateissa toimii ja mitä meidän kannattaisi teiltä kopioida!

  Vastaus
 • 4. Henri Tuhola  |  huhtikuu 20, 2011 9:25 pm

  Minunkin mielestäni valtapuolueiden kuuluisikin kehittää toimintaansa pyrkimällä päätännänteon avoimuuteen. Aina vain parempi mitä useampia piraattien puolueohjelmaan kuuluvia tavotteita pystyisitte ottamaan omaksenne ja noudattamaan niitä.

  Tuen siis tempaustanne, halusin vain muistuttaa ettette ole ensimmäisenä näissä radikaaliavoimuustavotteissanne. ^^ Piraateille avoimuus ei ole ollut enään hetkeen radikaali asia.

  IRC-kokouksista on mahdollista tehdä nykytekniikalla tämän verran helppoja: irc.piraattipuolue.fi

  Puolueella on kanavia tyyliin: #toiminta #piraattipuolue #pirkanmaanpiraatit

  Jos parempaa ratkasua keskusteluun haluaa niin sitten voisi kenties etsiä jonkinlaisen VoIP -palvelun. Henkilökohtaisesti olen kuitenkin kokenut tekstin olleen mielekkäämpi tapa keskustella ihmisten kanssa.

  Vastaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


%d bloggers like this: