6. aloitteen luonnos 2.0: Avoimin kortein neuvotteluihin

huhtikuu 15, 2011 at 11:14 am 6 kommenttia

Skippasin tässä aloitteen 5. yli. Nähdäkseni se tuli integroitua aiempiin aloitteisiin riittävästi mukaan. Vastustaako joku?

Pohjaan tässä aloitteessa vahvasti Samuli Lintulan konkreettisiin pohdintoihin kommenteissa. Näkisin, että selkeämpi tavoitelistaus puoluevaltuuskunnalle olisi realistinen tavoite tällä hetkellä ja erittäin tarpeellinen asia. Onko kommentteja?

Tällä hetkellä Vihreiden tavoiteohjelma hallitusneuvotteluihin on salainen dokumentti, jonka osien muokkamisessa ainakin osa työryhmistä on mukana. Avoin tämä prosessi ei kuitenkaan ole. Rivijäsenen on vaikea arvioida, miten paljon tavoiteohjelma noudattelee muita puolueen dokumentteja. Tähän on saatava muutos: Vihreiden on avattava myös hallitusneuvotteluiden tavoiteohjelmansa ja pyrittävä kohti avoimempia hallitusneuvotteluita.

Lyhyellä aikavälillä seuraavat vaadimme seuraavia toimia puoluehallitukselta: Poliittisessa ohjelmasta on tehtävä sellainen kuin strategiassa sanotaan ja lisäksi valtuuskunnan on käsiteltävä vielä konkreettisempi ja ajankohtaisempi tavoitelistaus vaalikeväänä.

Koska itse hallitusneuvottelut lienevät vielä lähitulevaisuudessa salaisia, täytyy puoluejohdon selkeästi kertoa hallitusneuvotteluide tuloksista jäsenistölle: voitot ja tappiot.

Myös puolueen sisäisissä neuvotteluja on avattava. Ennen siirtymistä muissa aloitteissa vaadittuihin suoriin jäsenäänestyksiin, puolueen sisäiset neuvottelut on avattava jäsenistölle. Tämä toteutetaan tallentamalla neuvottelut sähköiseen muotoon, jolloin neuvottelijoiden välisistä keskusteluista jää jälki ja kaikkien toimintatapojen on näin jatkossa kestettävä päivänvaloa.

Mainokset

Entry filed under: aloitteiden luonnokset.

4. aloiteen luonnos 2.0: Eduskuntaryhmä ja valtuustoryhmät avattava 7. aloitteen luonnos 2.0: Puolueen tuottama tieto jakoon

6 kommenttia Add your own

 • 1. Samuli Lintula  |  huhtikuu 15, 2011 1:51 pm

  Viimeisessä kappaleessa oleva ”puolueen sisäinen neuvottelu” olisi määriteltävä. Mitä se tarkoittaa?

  Vastaus
 • 2. hexii  |  huhtikuu 15, 2011 2:11 pm

  Samuli: Mun käsitys oli, että sillä tarkoitettiin lähinnä henkilövalintoja tekeviä työryhmiä esimerkiksi puoluekokouksissa. Olenko väärässä?

  Vastaus
 • 3. Samuli Lintula  |  huhtikuu 15, 2011 7:06 pm

  Jos tarkoitetaan sitä, että vaalivaliokunnan kokoukset avataan niin kannattaa täsmentää, koska ”puolueen neuvottelut” on joko laaja tai epämääräinen käsite.

  Tietenkin joku joka on ollut vaalivaliokunnassa voisi osata kertoa, miten se oikeasti työskentelee.

  Vastaus
 • 4. Samuli Lintula  |  huhtikuu 15, 2011 7:49 pm

  Voi olla, että hallitusohjelmaneuvottelut ja muut neuvottelut kannattaa jakaa eri aloitteisiin.

  Sitten vielä: ”Lyhyellä aikavälillä seuraavat vaadimme seuraavia toimia puoluehallitukselta: Poliittisessa ohjelmasta on tehtävä sellainen kuin strategiassa sanotaan”. Tavoite on hyvä, mutta puoluehallituksen valta asiassa on rajallinen.

  Vastaus
 • 5. Samuli Lintula  |  huhtikuu 18, 2011 6:31 pm

  Ei sitten päästä hallitusneuvotteluihin. Mitä jos julkistettaisiin tämänkertaiset hallitusohjelmatavoitteemme?

  Vastaus
 • 6. hexii  |  huhtikuu 18, 2011 7:25 pm

  Samuli: Ei hullumpi idea. Tuohan voisi parhaimmillaan mahdollistaa sen, että joku meidän idea saataisi ujutettua hallitusohjelmaan vaikka emme olekaan itse hallituksessa. Voitko viedä puoluehallituksessa eteenpäin?

  Vastaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed%d bloggers like this: