3. aloitteen luonnos 2.0: Jäsenet muodostavat puolueen kannat

huhtikuu 14, 2011 at 8:54 pm 1 kommentti

Tämän aloitteen muotoilu oli haasteellista, koska keskustelussa heräsi paljon hyviä huomioita. Yleisesti kaiketi kaikki kannattavat muutoksia ohjelmaprosesseihin, mutta muuta konsensusta ei voi väittää syntyneen. Muunsin tämän nyt vahvemmin siihen muotoon, että luodaan suunnitelma, jota myös kokeillaan käytännössä. Laitoin myös mukaan jonkinlaisen ehdotuksen siitä, miten hillitöntä aloitetulvaa voisi tilkitä, koska tämä asia herätti paljon huomioita kommenteissa.

Puolueen ohjelmaprosessia on muutettava radikaalisti. Puolueen on laadittava suunnitelma ohjelmaprosessin uudistamisesta. Tämän suunnitelman luomiseksi, puolueen on myös kokeiltava uusia toimintatapoja yksittäisten ohjelmien kohdalla.

Jokaisella jäsenellä tulee olla selkeä mahdollisuus tehdä aloite, minkä tahansa ohjelman minkä tahansa kohdan muuttaamiseksi puoluekokouksessa, puoluevaltuuskunnan kokouksessa tai puoluehallituksen kokouksessa. Ohjelmien muutokset käsitellään aina sen elimen kokouksessa, jonka päätäntävaltaan ohjelma kuuluu. Puoluevaltuuskunnan toimivallan piiriin kuuluvien ohjelmien aloitteet käsitellään puoluevaltuuskunnan kokouksissa omana kohtanaan jokaisessa puoluevaltuuskunnan kokouksessa. Mikäli yksittäisen jäsenen aloiteoikeus aiheuttaa liiallisen määrän työtä, voidaan aloitteen allekirjoittajien lukumäärälle asettaa vähimmäisarvo.

Ohjelmien valmistelussa tulee pystyä hyödyntämään aiempaa paremmin kaikkien puolueen jäsenten asiantuntemusta. Puoluehallitus velvoitetaan tekemään ohjeet ja käytännöt yhteistyötä helpottavien alustojen käyttöönottamiseksi ja kehittämiseksi.

Mainokset

Entry filed under: Uncategorized.

9. aloitteen luonnos 2.0: Avataan puolueen työryhmät 4. aloiteen luonnos 2.0: Eduskuntaryhmä ja valtuustoryhmät avattava

1 kommentti Add your own

  • 1. Vesa Saarinen  |  huhtikuu 15, 2011 12:22 pm

    Mä kannatan allekirjoittajien lukumäärän nostamista yhdestä ylöspäin jo ihan alusta lukien. Aitona haasteena on, että joku tyyppi saattaa riemustuessaan tehdä vaikka satamäärin muokkauksia, ja se työmäärä, mikä tulee niiden läpikäymisestä, on megalomaaninen.

    Ohjelmat ovat raskaita ja merkittäviä tekstejä, jotka paljolti ohjaavat puoluetta. Esittäisin, että muutoksen allekirjoittajien määrä olisi alusta asti selvästi suurempi – esimerkiksi 10 allekirjoittajaa. Tuon määrän kerääminen tuskin on hankalaa, mutta kuitenkin vaatii jo jonkinlaista panostusta muutoksen tekemiseen.

    Tämän lisäksi voisi laittaa aloitteeseen jotenkin selkeämmin sen, että periaatteessa kuka tahansa voisi kirjoittaa uuden ohjelman. Toisin sanoen: jos tuntuu siltä, että Vihreiltä kokonaan puuttuu esimerkiksi planeettainvälinen linjapaperi, niin kuka/mikä kombo tahansa voisi sellaisen tehdä ja sellaisenaan hallitukselle/valtulle tms esittää.

    Vastaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed%d bloggers like this: